Är världens energiproblem lösta?

posted in: Uncategorized | 0

Kommer ni ihåg att jag skrev om att italienska forkare säger sig ha hittat ett sätt att utvinna energi genom så kallad kall fusion? Om det är sant är världens energiproblem lösta för en lång tid framåt. Nu har tidningen Ny teknik skrivit om det. Man har intervjuat Sveriges mest framstående forskare inom området. De säger att ungefär hälften av forskarna är positiva och tror att det kan vara sant, medan andra hälften är skeptiska.

För min egen del tycker jag att det är fantastiskt att vi med ca 50% sannolikhet får se en lösning på världens energiproblem inom en snar framtid. Tänk om vi snart kan köra bil för en krona milen och “tanka” ett par ggr om året. Kanske kommer vi att kunna värma upp huset för ett par hundra kronor per månad. Jag håller tummarna!

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3108285.ece

Share on Facebook

Leave a Reply