Semester i USA, resan till Florida

posted in: Familjen, Nöje, Semester | 1

Jag och Katarina hade en härlig semester i USA i somras. Det var vår första semester utomlands sedan 1997 och dessutom första resan utan barn sedan dess. Ja, om man inte räknar Erica som barn förstås, för det var ju henne vi hälsade på. Vi spenderade den mesta tiden hos Ericas härliga värdfamilj i Short Hills utanför New York. Men Erica hade fixat en överraskning åt oss (fast hon kunde inte låta bli att berätta det innan) en resa till Miami som vi fick i födelsepresent! Ja, det var verkligen helt fantastiskt!

South Miami Beach
South Miami Beach sett från planet

 

Hotellet

Vad gör man då i Florida? Ja, man måste naturligtvis besöka Miami och Erica hade ordnat hotell åt oss på bästa tänkbara ställe, nämligen på South Miami beach. Hotellet heter Fashion Haus och är ett designhotell.

Fasion Haus hotell
Fasion Haus hotell
Erica i soffan på hotellet
Erica i soffan på hotellet
Korridoren på hotellet
Korridoren på hotellet

Erica vis receptionen

 

Miami Beach

Vad gör man då Florida? Vi stannade 5 nätter och han naturligtvis bara med en bråkdel av allt man skulle vilja göra. En sak som man naturligtvis inte får missa är den fantastiska stranden och den fina strandpromenaden.

Miami Beach Katta och Erica vid Miami Beach Miami Beach Miami Beach 01e8535490b5a100305ea2bbee22f62a9df8a879e2 01e625d972864c5dbe0e1dcb9718bebaedbc812ff2 01e9ece93b65060a378885c873247802917fec2dd3

Det finns massor av Palmer med kokosnötter, sanden är fin och det finns massor av vackra snäckor. Vattnet var nästan 30 grader när vi var där i juni och det är varmt året runt. När det är som “kallast” på vintern är vattentemperaturen ca 23 grader. Vårt bad höll dock på att sluta med förskräckelse då det plötsligt dök upp en haj intill Katarina och Erica. De skrek i panik och rusade upp ur vattnet. Jag stod en bit bort och skrattade till att börja med eftersom jag trodde att de skojade, men det var allvar och de var skärrade efteråt. Fast nu när ingen blev skadad är det en upplevelse att ha med sig hem, synd att jag inte jag också fick se hajen…

Solen tar bra i Miami, så använd ordentligt med solkräm annars kommer ni att se ut som jag gjorde och det är inget att rekommendera.

Bad vid South Miami Beach
Bad vid South Miami Beach
Solbränna som heter duga
Solbränna som heter duga

Det finns många vackra byggnader i Art Deco stil på Sout Miami Beach och faktiskt ett helt Art Deco distrikt. Ett exempel är detta polishus.

Polisstationen vid Miami Beach
Polisstationen vid Miami Beach

 

Everglades

Vi hade inte fått nog av rovdjur efter hajen utan ville även se Alligatorer i det fria. Eller vi och vi, Katta var lite tveksam, men jag och Erica övertalade henne att åka till Everglades för att spana efter alligatorer :) Det finns flera infarter till Everglades nationalpark. Det bästa stället om man vill se alligatorer ska vara vid Ernest f Coe’s visitorcenter nära Homestead en bit söder om Miami, så vi hyrde en bil och åkte dit. Väl där pratade vi med personalen på centret och de rekommenderade oss att åka till Anhinga Trail (karta) där man har byggt träspångar genom träsket. När vi kom dit var det en rejäl hetta, uppåt 35 grader i skuggan. Vi gick en runda, svettades rejält och trodde inte att vi skulle ha någon större chans att få se Alligatorer. Men då hände det, först fick vi syn på jättegräshoppor, därefter ödlor, sedan sköldpaddor och sen alligatorer!

Jättegräshoppa Ödla i Everglades Alligator i Everglades Alligator i Everglades Alligator i Everglades Alligator i Everglades Fågel vid Everglades Ernest F Coe Erica och Katta vis Ernest F Coe's Visitor Center

 

Key West

Nästa dag åkte vi till Key West, en fantastiskt resa över broar och palmbeklädda öar med sandstränder. Bara resan i sig var halva nöjet.Förutom broarna man kör på låg det gamla uttjänta broar vid sidan om. Key West är den sydligaste punkten i USA, inte långt från Kuba. Det finns mycket att se i Key West, bl.a. Ernest Hemingways hus, sydligaste punkten och Start och stopskylten för Route 1. Vi hade planerat att promenera runt i några timmar, men orkade inte så länge på grund av värmen. Man hann knappt komma ur bilen innan kläderna var genomblöta av svett. Vi bestämde oss för att bada för att svalka oss, fast det var över 30 grader i vattnet så vi hann knappt komma upp innan man var lika svettig igen.

01c672e7eadc365b13b11becf42b2f08cb81e32315 01c5f0cc7c627fc1fd286097994788170948be8aee 0111d0fa02c6d00569815052f4e0cef9c8545b0fb3 Gammal bro vid Key West Route 1 i Key West Katta och Erica vid sydligaste piren Varning för krokodiler Bro vid Key West

 

Övrigt

Det finns hundratals andra saker att hitta på i Miami och Florida, men man hinner inte hur mycket som helst på några dagar. Vi hann inte med något besök i Downtown Miami, vi passerade bara igenom med bil. Det finns massor av museer och naturligtvis så finns det gigantiska köpcenter det största i Miami är Aventura mall som är ungefär 4 ggr så stort som Emporia. Fast vi shoppade i New York, så vi behövde inte tänka så mycket på det i Miami.

Se fler bilder från resan här

Share on Facebook

One Response

  1. Tony Lönnquist

    Fina bilder Magnus förutom den där du var röd på ryggen :). Ska ju till Florida över jul och nyår så suger in dina tips. Är dock osäkra på om det är värt resan till Key West, lär ta lång tid sägs det. Vad är det på bilden ovanför bilden med skylten där det står “End”? är det vägen till Key West tagen ifrån andra hållet på nåt sätt? Hälsningar Tony

Leave a Reply